SPEAKERS CLUB Junior

Herinner jij je eerste spreekbeurt nog?

Speakers Club junior

Spreken is een van de grootste angsten die mensen hebben. In sommige onderzoeken staat het zelfs boven de angst voor de dood. En dat is zo zonde, Niet alleen jouw idee of boodschap is belangrijk, de manier waarop je dit deelt met de wereld is minstens zo belangrijk. Toch wordt in het onderwijs (bijna) geen aandacht besteed aan presentatietechnieken. En dat moet anders, vinden wij van Speakers Club.

Wij weten: goed spreken en presenteren is een vak. Daarom helpen wij jou als leerkracht met Speakers Club Junior om iedere leerling de essentiële en vernieuwende basisvaardigheden op het gebied van presenteren bij te brengen. Want spreken en pitchen zit tegenwoordig in elke opleiding en komt van pas in elk beroep, het is een echte 21-eeuwse vaardigheid.

Maar de manier waarop deze stof aan kinderen wordt overgedragen is weinig veranderd ten opzichte van 50 jaar geleden. Hoe kan jij als leraar hier verandering in brengen? Hoe geef jij elk kind de kans om een goede ervaring met spreken  (voor een groep) te hebben?

Speakers Club Junior kan je hierbij helpen.

Video afspelen over Presenteren student, leerling en docent

Wat gaan we doen?

Train-de-trainer VOOR LEraren

Speakers Club Junior start met een train-de-trainer programma: wij leren leerkrachten hoe zij leerlingen met een leeftijd vanaf 8 jaar het beste les kunnen geven in spreken en presenteren. Een train- de-trainers-dag kan bijvoorbeeld worden ingepland tijdens een studiedag. 

Tijdens deze sessie leren wij over hoe je een presentatie (spreekbeurt) opbouwt: jouw verhaal, jouw ontwerp en jouw presentatie (zie hieronder). We werken aan de hand van een eigen Speakers Club Junior zeepkist met materialen en leermethodes om mee aan de slag te gaan in je klas. Hierin zitten opdrachten die je leerlingen kunnen gebruiken bij het voorbereiden en oefenen van bijvoorbeeld een spreekbeurt. Maar je kan de zeepkist natuurlijk ook gebruiken als een klein podium vooraan in de klas. Dit is niet alleen leerzaam voor de leerlingen, maar ook voor jullie team en/of school! 

Bestel de zeepkist of bezoek het Neherlab auditorium – een echte hoorzaal, – met jouw klas!  

Leermethode voor spreken en presenteren

Presenteren voor leerkracht en leerling

De zeepkist is gevuld met allerlei tools, opdrachten en zelfs verkleedkleding. Naast alle theorie die je als leerkracht ontvangt, ga je zelf ook aan de slag. Je krijgt bij elk onderdeel opdrachten die gelijk staan aan de opdrachten die je aan de kinderen kan geven. 

Aan de hand van 3 domeinen is de kist gevuld met verschillende leermethoden:  

De inhoud van je presentatie is misschien nog wel het belangrijkste van je presentatie. Wat is je boodschap? Wat is je doelgroep? Hoe deel je je presentatie in? Wat is het doel van je presentatie? In de zeepkist zitten allerlei tools om een spreekbeurt inhoudelijk voor te bereiden.

Bij ‘Jouw ontwerp’ leren wij je over verschillende ‘tools’ die op de markt verkrijgbaar zijn en waarin je een presentatie kan maken. En verrassend genoeg is PowerPoint niet de enige of belangrijkste… Daarnaast leer je hoe je deze tools in kan zetten om jouw boodschap over te brengen.

Hoe vertel jij jouw verhaal op een manier die de aandacht krijgt? Hoe gebruik je je stem, je volume, je intonatie? Hoe gebruik je je lichaam? En hoe verandert je presentatie als je een van deze dingen aanpast?

SPEAKERS CLUB heeft een eigen onderwijslocatie

Je bent van harte welkom in ons Clubhuis 👋 We hebben 2 locaties voor onze programma’s, coachingstrajecten en events. Ons eigen clubhuis, het Rijksmomumentale Neherlab Auditorium te Leidschendam, is nu nog in verbouwing. Volg ons zodat je de updates kan volgen!

Waarom Speakers Club?